donderdag 5 december 2013

Gevulde speculaas











Zelf gevulde speculaas maken is een leuke en lekkere bezigheid voor Sinterklaas avond.
De smaak en geur is heerlijk!

Recept  gevulde speculaas.

 Voor de vulling
  • 1 pakje amandelspijs (ik wil dit ook eens zelf maken, nog nooit gedaan)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil (schoon geboend)
Dit goed vermengen.

Voor het deeg:
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1 kleine eetlepel speculaas kruiden
  • evt. 1 eetlepel melk
  • Gehalveerde amandelen
  • 1/2 losgeklopt ei
Dit alles met een koele hand kneden tot een samenhangende bal. 
Uitrollen op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller (of fles) tot ongeveer een lap van 18 x 26. 
De lap in twee├źn delen. 
1 Lap op een beboterd bakblik leggen, amandelspijs erop verdelen en afdekken met de andere lap deeg.
Dan de amandelen (die ik niet had) erin drukken.
Bestrijken met het losgeklopte ei.

40 Minuten middenin de voorverwarmde hetelucht oven 160 graden.

Eet smakelijk en een hele gezellige Sinterklaas avond toegewenst!


























Een reactie plaatsen