zondag 28 juni 2009

Nog meer gezonds!


Ja de groentetuin geeft nu echt volle oogst!
De kropsla die zo heerlijk mals is, heel wat anders dan de plastik sla uit de supermarkt. Samen met de pittige radijsjes, een eitje en dressing een supersla!
Erachter ligt ook nog een krop bijna geschoten andijvie, geeft niks ook die is heerlijk als een smakelijke sla.
Voor velen is de andijviesla onbekend, zal even het recept geven.

Andijviesla.
Andijvie heel fijn snijden, wassen en in de slacentrifuge droog maken.
Vermengen met klein gesneden appel, ui, tomaat en augurk.
In een afsluitbaar bekertje een scheutje olie, iets azijn, iets zout en peper, ook weer ietsie suiker en evt mosterd schudden tot een dressing. Lekker husselen en klaar!
Eventueel kun je er kleingesneden verse kruiden zoals peterselie en bieslook overheen strooien.
Eet smakelijk.

Posted by Picasa
Een reactie plaatsen