vrijdag 10 oktober 2014

Koekje erbij?

Koekjes bakken is leuk, lekker en zó gemakkelijk.

Leuk om te doen met je kinderen op een vrije middag of in de vakantie.
Ook zonder kinderen een aanrader!
Je bent geen rare dingen nodig voor dit lekkere knapperige koekje met een pikkerige hartje.



Recept bloem koekjes

Basisrecept zandkoekjes
  • 300 gram bloem
  • 200 gram harde boter
  • 100 gram witte basterd suiker
  • snuf zout
Extra
  • Jam welke je maar lekker vind

Je hebt verder nog nodig
  • Oven
  • Bakblik
  • Deegroller of een fles
  • Grote kom
  • Bloem steekvorm
Oven voor verwarmen op 150 graden. Ik ga uit van een heteluchtoven.
Het is altijd even testen wat jou oven doet, kijk even door het ruitje en ga op je neus af. Dus niet na 1 mislukking al afhaken, volgende keer gewoon iets langer-korter of de temperatuur hoger-lager. En mislukte (niet zwart) koekjes kunnen altijd nog door de vanillevla.

Meng de bloem, basterdsuiker en zout droog door elkaar
Snijd de harde boter in kleine stukjes.
Kneed de boter door de overige ingrediënten tot het een mooie bal is.
Bestuif het aanrecht met bloem en de deegroller ook.
Rol het deeg uit.
Steek bloemen uit en maak met de steekvorm nog om de bloem heen een deukje in het midden.
Leg de bloemen op een beboterde bakplaat of met een vel bakpapier bekleed.
Doe in het deukje een theelepeltje jam.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
Zet het theewater op.
Na ongeveer 12 tot 15 minuten zijn de bloemen klaar.
En je thee ook?
Schuif de koekjes met een pannenkoekmes op het aanrecht en laat ze afkoelen.

Schenk jezelf (en de kinderen) een kop thee in en geniet!



Geen opmerkingen: