maandag 26 september 2011

Familiedag.

Wat een heerlijk najaarsweer hebben we!
Perfect voor onze jaarlijkse familiedag,
die altijd wordt gehouden rond de verjaardag van onze overleden opa.
(De vader van mijn moeder)
De organisatie: Tante Dinie en haar dochter Mariska
waren al weken in hun sas met het zorgvuldig geheim gehouden uitje.
We werden per bus vervoerd en kwamen op de lokatie De Boskamp in Dalfsen aan.
Daar waren de deuren nog gesloten, er was geen mens te bekennen.
Na flink tikken op de ruiten dook er een dame op die de agenda er op nasloeg. Niet te geloven er was verkeerd geboekt!
Na de nodige schrik en ongeloof kregen we toch nog een kop koffie en werdt een cake in plastic op tafel gezet. De dame van de Boskamp zou proberen ons er toch nog tussen te krijgen terwijl ze ons voor een wandeling het bos in stuurde.
Nog maar net hadden wij de benen losgegooid en kijk:
daar stond toch zomaar een verdwaalde paardewagen. De menner zei dat hij toch niets te doen had en hup, de hele familie strande neer op de banken, met nog meer ongeloof over alle rare toevalligheden van deze morgen. We maakte ons het gemakkelijk en genoten van de prachtige omgeving van het Sterrenbos in Dalfsen.
En och na een dik half uur zagen we dat het personeel van de Boskamp wel erg flexibel was. Want daar stond toch een vlotte dame met verse stokbrood en heerlijke soep midden in het bos. Dat ging er vlotjes in!
Terwijl we nog de laatste bal uit de soep viste spoorde de menner de paarden alweer aan, zonder ons!
Gelukig had de soepdame een leuke route om weer lopend bij de Boskamp te komen, deze werd wel heel hilarisch toen er weer heel toevallig een wagen met rollators voor ons stond. Het verschil gebruik is het beste met de volgende woorden te omschrijven lopen, kreupelen, crossen, strompelen, in en uit de bocht onder veel vrolijk gelach.
Uiteindelijk kwamen we dan weer bij de Boskamp aan en waren we allemaal toch wel nieuwsgierig hoe het personeel de verkeerde boeking had opgelost voor onze inmiddels wel hongerige magen. Nou zo: helpen in de keuken!
En daar zijn ze in de familie niet te beroerd voor natuurlijk:)
Salades werden opgemaakt, eieren gevuld, beenhammetje zorgvuldig gesneden.
En prachtige puddingen door de kinderen gegarneerd!
Toen alle heerlijkheden klaar waren en op het buffet stonden vertelde de dame van de Boskamp ons dat dit uiteraard een in scéne gezet programma was, wat de meest snuggere familie leden natúúrlijk allang door hadden.
Al met een een prachtige dag, zo leuk om met veel familie leden die ik vaak maar 1 keer per jaar zie zo'n gezellige ontspannen dag te hebben gehad.

Een reactie posten