donderdag 20 juli 2017

De Nederlandse kust.De vakantie tijd is voor velen al in volle gang. Dit jaar zijn we hier in het oosten als laatste aan de beurt. Heerlijk een aantal weken met andere dingen bezig zijn. Even geen strakke planning en focus. 

De dag laten komen en zien wat hij geeft.

Ontspannen zonder online te zijn. Lopen, fietsen of zwemmen. Echt voelen wat het leven je geeft. 

De wind door je haren, het zand tussen je tenen of in Nederland soms een onverwachte plens regen.

Zomaar voor je uit staren, echt kijken naar wat je ziet en echt luisteren naar wat je hoort.

De drukte van een stad opzoeken, lopen tussen mensen die je niet kent, zoeken naar klein geluk.

Echte tijd voor wie je lief zijn, lachen, een goed of flauw gesprek. 

Het is zo simpel die vrije tijd.Zelf ben ik graag aan de Nederlandse kust. Vooral de kop van Noord Holland vind ik prachtig. Zo waren we een aantal keren in Sint Maarten Zee. Het plaatsje zelf is klein, maar de duinen groots. Vanuit Sint Maarten Zee ben je zo in Alkmaar, Den Helder en steek je over naar Ameland. We huurden verschillende huisjes die wat verder weg van de kust af lagen. De wandeling van dik 15 minuten naar het strand is prachtig door het beboste duingebied. Halverwege hoor je zee, ruik je het zilte water en wordt je verwelkomt door de meeuwen. 

Ineens sta je daar hoog op duin, ik voel mij net een klein kind wat zo intens genieten kan.


Als je met kleine kinderen deze wandeling moet maken is een bolder kar wel handig. Ik weet hoeveel je mee moet nemen. Schepjes, emmertjes, een koeltas, vele handdoeken, parasol en natuurlijk een fijne vlieger. Wij waren er de laatste keren met grotere kinderen en verdeelden alle spullen. De jongens een eigen rugtas en ik een fijne grote shopper. Een paar grote haman doeken om op te liggen, kleine handdoek om af te drogen, zonnebrand, fles water die in het vriesvak heeft gelegen, wat gezonds en ongezonds om te knabbelen, zonnebril en wat te lezen. Dat is het vaak wel.

En dan genieten!

De haman doeken kocht ik een aantal jaren geleden bij Love Argan olie. Ik heb de grote maat genomen. Ze zijn licht in gewicht, drogen snel en kunnen op 60 graden gewassen worden en blijven na vele wasbeurten nog steeds goed. Ze zijn verkrijgbaar in twee maten en in veel leuke kleuren.

De shopper is van mijzelf. Ook licht in gewicht, met handig binnenvak voor kleine spullen, prettig in de hand liggend hengsel en voldoende ruimte. Gemaakt van oude jeans en canvas, dat is altijd uniek en gerecycled. Staat vlot en is goed voor het milieu.

Fijne zomer,Ontvang direct voordeel als Special Friend             

• Ontvang 5,00 korting
• Doe mee met de give-away
• Ontvang de uitnodiging voor de Special Friend sale

Een reactie posten