woensdag 28 november 2018

Zo maak je de lekkerste gevulde speculaas


Recept gevulde speculaas 


Mijn Sinterklaas is geen Sinterklaas zonder overheerlijke zelf gebakken gevulde speculaas.
Ik geef je graag het makkelijke recept.

Veel bak plezier en een gezellige Sinterklaas avond!



Hetelucht oven voorverwarmen op 160 graden.

Voor de vulling
1 pakje amandelspijs
1 ei
1 eetlepel geraspte citroenschil (schoongeboend)

Dit alles mengen tot een smeuig geheel.

Voor het deeg
75 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram bloem
100 gram roomboter
1 kleine eetlepe; speculaas kruiden
evt. 1 eetlepel melk
halve amandelen
half losgeklopt ei

Alles behalve de amandelen en losgeklopt ei kneden met een koele hand tot een samenhangende bal.
Het deeg in tweeën delen. 
Met een deegroller uitrollen tot twee even grote lappen van ongeveer 18 cm x 26 cm
1 Lap op het beboterde bakblik leggen.
Amandelspijs erop verdelen.
De andere lap er boven op.
De halve amandelen in het deeg drukken.
En bestrijken met het losgeklopte ei.

40 Minuten bakken in de voorverwarmde oven.
Genieten van de heerlijke geur in huis :)
Laten afkoelen en  in blokjes snijden.

Eet smakelijk!
Shop handgemaakte Sinterklaas cadeaus van Door Jolanda

Volg het laatste tassen nieuws ook hier:
Facebook       Instagram         Pinterest
 
 

Geen opmerkingen: