Recept gevulde speculaas
Mijn Sinterklaas is geen Sinterklaas zonder overheerlijke zelf gebakken gevulde speculaas.
Ik geef je graag het makkelijke recept.
Veel bak plezier en een gezellige Sinterklaas avond!
Hetelucht oven voorverwarmen op 160 graden.
Voor de vulling
1 pakje amandelspijs
1 ei
1 eetlepel geraspte citroenschil (schoongeboend)
Dit alles mengen tot een smeuig geheel.
Voor het deeg
75 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram bloem
100 gram roomboter
1 kleine eetlepe; speculaas kruiden
evt. 1 eetlepel melk
halve amandelen
half losgeklopt ei
Alles behalve de amandelen en losgeklopt ei kneden met een koele hand tot een samenhangende bal.
Het deeg in tweeën delen.
Met een deegroller uitrollen tot twee even grote lappen van ongeveer 18 cm x 26 cm
1 Lap op het beboterde bakblik leggen.
Amandelspijs erop verdelen.
De andere lap er boven op.
De halve amandelen in het deeg drukken.
En bestrijken met het losgeklopte ei.
40 Minuten bakken in de voorverwarmde oven.
Genieten van de heerlijke geur in huis :)
Laten afkoelen en in blokjes snijden.
Eet smakelijk!
Shop handgemaakte Sinterklaas cadeaus van Door Jolanda
Volg het laatste tassen nieuws ook hier:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten