dinsdag 18 december 2018

Recept kerst tulband



Recept kerst tulband

 

Kerst tradities, iedereen heeft zo zijn eigen gewoontes en eigenaardigheden die kerst voor jouw tot kerst maken. Voor mij is dat onder anderen lekker bakken en koken. Deze kerst tulband maak ik volgens mij elk jaar. Het liefst kort van te voren, zo is hij lekker zacht en luchtig.

Wat heb je nodig?
Tulband vorm van 1,5 liter
Oven voorverwarmen op 150 graden (hete lucht)
Mixer
Beslagkom
Houten pollepel

IngrediĆ«nten 
150 Gram roomboter op kamer temperatuur
150 Gram kristal suiker
citroensap (en evt. rasp van de schoon geboende citroen) 
2 Eieren op kamer temperatuur
250 Gram gezeefde bloem
2 Theelepels bakpoeder
Snuf zout
1 Dl melk

Vulling 
150 Gram rozijnen afgespoeld en dan weken in 2 eetlepels rum essence (Oetker of een andere lekkere drank die je in huis hebt)
50 Gram sukade
25 Gram Franse vruchtjes

Garnering  
Poedersuiker 
Zilverpilletjes
Of Franse vruchtjes en gekonfijte sinaasappel schil

Met de mixer de boter glad mixen, suiker erbij en tot een mooi wit geheel mixen.
De eieren eventueel eerst au bain de marie los mixen in een kom zodat ze echt niet gaan schiften
De eieren er langzaam bij mixen en dan flink minimaal 5 minuten
Dan met een houten pollepel de gezeefde bloem, bakpoeder, zout en melk door het romige beslag spatelen (heb je al stiekem geproefd, ik wel ;-) )

De gewelde en gedroogde rozijnen, kleingesneden sukade en Franse vruchtjes mengen
Ik schud dit alles ook nog even om met een beetje bloem, zodat de vulling mooi verdeeld in het beslag blijft. 

De vulling snel door het beslag spatelen en in de ingevette en met bloem bestoven tulband vorm overdoen 
1 Uur bakken in de onderste helft van de oven. 
Storten op een taartrooster en af laten koelen
Van de poedersuiker en een klein beetje water glazuur maken (of koop kant en klaar) 
De glazuur over de kerst tulband gieten en direct de zilver pilletjes er over verdelen

Eet smakelijk en een fijne kerst!

Shop handgemaakte damestassen een echt luxe kerst cadeau van Door Jolanda

Volg het laatste tassen nieuws ook hier:
Facebook       Instagram         Pinterest

Geen opmerkingen: