donderdag 20 oktober 2011

Nieuwe tas

Meestal s'nachts als iedereen slaapt,  maak ik schetsjes als deze. De wollen stof die ik die dag in handen had vroeg om een model wat siert in eenvoud, de gespen die ik ooit kocht omdat ik ze mooi vond. Paspelband, paspelband denk ik dan, maar niet de satijn uitvoering en ook niet de katoenen, wat jammer dat het half 1 s'nachts is, denk ik dan :)
Gelukkig kan ik de volgende dag gelijk aan de slag, popel de popel. De patronen tekenen, de maten die ik erbij had gekrabbeld lijken goed in verhouding. De schaar in de zware kwaliteit grijze wol, even testen hoe de gespen staan, helemaal tevreden!

En het paspelband maak ik zelf, helemaal naar mijn wens in donkerbruine lederlook. Mooi bij de grijze wol en bronzen gespen.
En o wat kan ik dan genieten, met een kop koffie in de hand van het resultaat. Precies zoals ik in gedachten had de nacht ervoor. De wol werkt zo fijn, na een lichte pers met persdoek uiteraard is het gewoon goed, heeft geen stiksel meer nodig.

En dit is het eindresultaat, een prachtige ruime werktas met veel binnenvakken. Ik ben zeer tevreden over het model, kan hier zeker alle kanten mee op met stof, fournituren en afwerking voor elke keer een andere look.
En de kleinere uitvoering is speciaal voor je tablet. Heel trendy dit winter gespot op de catwalks van oa. Gucci. Deze tassen staan nog niet in de webwinkel, ze mogen eerst mee naar de koopzondag van Wagenmans Wonen in Lemelerveld as. zondag van 11.00-17.00 uur. Ik ben uitgenodigd in het kader van de woonweken die zondag start en als thema van Hollands fabricaat heeft. Ik neem een groot deel van het assortiment mee.  Volgende week volgt een mooie update in de webwinkel. Fijne dag!

Een reactie posten