vrijdag 6 juli 2018

Ontdek de ideale vakantie tas.


Welke tas neem je mee op vakantie?

 

De vakantie periode is weer aangebroken. Een fijne tijd om naar uit te kijken. Waar ga je naar toe, hoe ga je er naar toe en welke plekken wil je bezoeken. Je struint internet af, leest reis ervaringen van bloggers en laat je enthousiast adviseren door familie en vrienden over hun favoriete vakantie plekken. 

Of je gaat naar een reisbureau en helemaal relaxed is een handige reisagent aan huis voor deskundig reis advies. Bij ons op het dorp (laat mijn zoons deze taalverbastering niet lezen "op het dorp") hebben we Miriam van YourTravel. Super fijn zorgeloos op vakantie gaan!

De voorpret is bijna net zo leuk als de vakantie zelf
Handbagage 

 

Naast de voorpret ontkom je niet aan allerlei praktische zaken afhankelijk van de bestemming die je kiest. Voor reizen met het vliegtuig, trein en boot zijn de voorwaarden over het meenemen van handbagage erg verschillend en dit kan nog wel eens voor verwarring zorgen. 

Het gewicht en afmeting variƫren per maatschappij. Soms mag je naast een handbagage koffer of reistas van een bepaalde afmeting ook nog een kleine handtas meenemen. Check dit altijd goed. Het wordt per maatschappij in de reispapieren vermeld en uiteraard kan je altijd nog contact opnemen met de maatschappij.


Handige tassen voor op reis

 

Op reis of op de reisbestemming wil je een fijne tas bij je dragen. Denk voor je op reis gaat aan onderstaande punten zodat je ontspannen geniet van de reis en alle moois om je heen. Je kan de tas als handbagage meenemen. Ga je een (kleinere) extra tas gebruiken op de reisbestemming zelf? Stop hem dan in de koffer.

Check list vakantie tas


  • Hoe wil ik de tas dragen? Op de schouder, schuin (cross-body tassen), op de heup of aan de hand.
  • Waar neem ik de tas mee naar toe? Kom je langs de douane denk dan aan de regels over vloeistoffen! Reis je per auto of trein. Ga je steden, musea of markten bezoeken. Of ben je meer op de camping en in de natuur. 
  • Wat wil ik in de tas meenemen? Reispapieren, pasjes, zonnenbril, reistube zonnenbrand, flesje water (geen vloeistoffen bij de douane) 
  • Hoeveel vakken? Denk aan een vak voor de mobile, belangrijke papieren, sleutelbos en contant geld.
  • Welke sluiting? Veiligheid is zeker op vakantie en drukke plekken geen overbodige luxe. Denk aan een ruime klepsluiting met gesp of andere sluiting die niet zomaar te openen is. En natuurlijk de veel gekozen rits sluiting. Ga bij een tas met ritssluiting niet voor goedkoop, want hoe vervelend is het als de rits na een aantal keren al kapot is. Denk aan de rits van een budget jeans of jas die vaak na korte periode al stuk is.  Fijne vakantie!

Shop handgemaakte damestassen  Door Jolanda

Volg het laatste tassen nieuws ook hier:
Facebook       Instagram         Pinterest

Geen opmerkingen: